myCertiQ, het e-certificatensysteem van CertiQ

Welkom bij myCertiQ!

myCertiQ is het e-certificatensysteem van CertiQ.
myCertiQ is er voor alle gebruikers van het certificatensysteem. Dit zijn alle regionale netbeheerders, handelaren, producenten van duurzame energie, de medewerkers van CertiQ en zelfs eindgebruikers van groene stroom. Met myCertiQ zijn we aangesloten op de huidige eisen die worden gesteld aan de internationale handel en zijn we voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.


Inloggen op myCertiQ 

U kunt inloggen op myCertiQ via https://my.certiq.nl/source/.  Logt u voor de eerste keer in, dan adviseren wij u de quick start en/of gebruikershandleiding te raadplegen (zie Gebruikershandleidingen).

DigiD of eHerkenning vereist 

Inloggen op myCertiQ gaat via eHerkenning of DigiD.  Dit betekent dat respectievelijk uw juiste Kamer van Koophandel-nummer/BSN-nummer bij ons bekend moet zijn. Heeft u problemen met inloggen, neemt u dan (bij voorkeur per e-mail) contact op met de Servicedesk van CertiQ  via servicedesk@certiq.nl of per telefoon op (026) 373 1658.  

Voor eHerkenning gelden de volgende betrouwbaarheidsniveaus:

Handelaar: betrouwbaarheidsniveau 2+

Producent en Eindgebruikers: betrouwbaarheidsniveau 1 

Eisen aan uw internetbrowser 

myCertiQ kan werken met twee verschillende internetbrowsers. Daarbij is de versie van belang:

• Voor Microsoft Internet Explorer geldt dat u versie 8.0 geïnstalleerd dient te hebben en dat de compatibiliteitsmodus met eerdere versies uit dient te staan.

• Voor Mozilla Firefox geldt dat u versie 3 en daarbij minimaal 3.6 geïnstalleerd dient te hebben.

Nieuwere versies van deze browsers -en andere browsers- worden op dit moment nog niet ondersteund. CertiQ kan dan ook niet garanderen dat de werking bij gebruik van een andere browser correct verloopt. Wij adviseren u om na te gaan of uw internetbrowserversie voldoet aan bovenstaande. 

Gebruikershandleidingen
Om u wegwijs te maken in myCertiQ, kunt u -afhankelijk van uw rol- een van de volgende gebruikershandleidingen downloaden:

Heeft u nog vragen over myCertiQ, neemt u dan contact op met de Servicedesk van CertiQ via servicedesk@certiq.nl of op telefoonnummer 026 373 16 58.

Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem, Postbus 718, 6800 AS Arnhem