Newsarticle

Het registreren van een installatie die elektriciteit produceert voor de uitgifte van GvO's of Disclosure certificaten is vernieuwd. De zogenaamde webformulieren op onze website zijn aangepast naar een nieuwe look and feel. De informatie die noodzakelijk is voor een registratie blijft onveranderd, wel wordt er in de nieuwe webformulieren extra toelichting gegeven bij de verschillende invulvelden, wat het registreren gemakkelijker maakt.

Bovenstaande is enkel van toepassing als u een nieuwe productie-installatie (of een wijziging op de huidige inschrijving) wilt aanmelden. Is hier op dit moment geen sprake van, dan hoeft u geen actie te ondernemen.

Wat geheel nieuw is, is dat er ingelogd moet worden voordat het registratieproces gestart en voltooid kan worden. Het inlogproces zorgt voor identificatie en borgt dat we met de juiste gegevens verder gaan. Er kan op een aantal verschillende manieren ingelogd worden.


1.      Inloggen en registreren als particuliere producent kan met gebruik van DigiD. Hiermee kan de registratie
         ook direct digitaal ondertekend worden.

2.      Inloggen en registreren als zakelijke producent kan met gebruik van eHerkenning. Hiermee kan de
         registratie ook direct digitaal ondertekend worden.

3.      Inloggen en registreren als intermediair namens een producent. Hierbij kan de intermediair inloggen met
         een eigen eHerkenning of DigiD. De ingevulde registratie dient dan nog wel door de producent fysiek
         ondertekend te worden.

De nieuwe formulieren worden op 9 september 2019 in gebruik genomen.

Wanneer u wilt inloggen in MyCertiQ om de gegevens van uw huidige inschrijving in te zien, dan heeft u eHerkenning (zakelijke inschrijvingen) DigiD (particuliere inschrijvingen) nodig.