• Home
  • Nieuwe MyCertiQ applicatie komt er aan!

Nieuwe MyCertiQ applicatie komt er aan!

03-08-2020

Al langer is er vanuit handelaren de wens om de huidige MyCertiQ applicatie te verbeteren en te vernieuwen. De voorgestelde verbeteringen die we van u hebben ontvangen zijn samen met de bestaande functionaliteiten verzameld in één totaal requirements overzicht. Met dat overzicht als basis zijn we enige tijd geleden gestart met de bouw van een vernieuwde MyCertiQ applicatie voor handelaren. Dit hebben we uiteraard niet alleen gedaan, maar met hulp van een aantal handelaren die in een werkgroep input hebben kunnen leveren op de bouw van de nieuwe applicatie. Ook hebben zij de nieuwe applicatie al kunnen testen en feedback kunnen geven op zowel de functionaliteit als de vormgeving. En de eerste resultaten en terugkoppeling waren zeer positief.

Het nieuwe MyCertiQ is nog niet af, maar we zijn op de goede weg. Op basis van de huidige ontwikkelingen is de verwachting dat we de nieuwe applicatie eind september al live kunnen zetten. Dat gaat voor u betekenen dat u vanaf dat moment alleen nog in het nieuwe MyCertiQ transacties kunt doen. Om ervoor te zorgen dat de overstap naar de nieuwe applicatie zo vlekkeloos mogelijk verloopt zullen we een algemene beschrijving opstellen en deze binnenkort met jullie delen. Tevens is de werking van de nieuwe applicatie zo gebouwd dat het heel intuïtief aanvoelt en er altijd een logische flow ontstaat. Mocht u zelf automatisering gebouwd hebben op bijvoorbeeld de downloads die gemaakt kunnen worden, dan kan het zijn dat die automatisering aanpassing behoeft. Wijzigingen in formats en downloads zullen we meenemen in beschrijvingen die opgesteld gaan worden.

De huidige (oude) omgeving zal niet in zijn geheel verdwijnen, maar wel beschikbaar blijven om historische transacties terug te kunnen vinden. Nieuwe transacties kunnen alleen nog in de nieuwe omgeving gedaan worden. Dat betekent dat ook eventueel reeds ingeplande transacties opnieuw ingevoerd zullen moeten worden in de nieuwe omgeving.

We zullen u op de hoogte houden van de aankomende livegang en meer informatie over de werking van de nieuwe applicatie met u delen zodra deze beschikbaar is.