Eindgebruiker

CertiQ biedt de eindgebruiker de mogelijkheid direct inzicht te krijgen in de herkomst van duurzame energie door middel van een eindgebruikersaccount. Hiermee speelt CertiQ in op een groeiende maatschappelijke behoefte aan meer transparantie over de bron van de energie die wordt verbruikt. 

Handelaren (leveranciers) kunnen Garanties van Oorsprong afboeken voor een specifieke eindgebruiker. Daarbij dienen zij de EAN-code te gebruiken van het eindgebruikersaccount zoals deze bij CertiQ is geregistreerd.

Nadat de handelaar certificaten op zijn/haar naam afboekt, kan de eindgebruiker dat zien met het eindgebruikersaccount via myCertiQ. Een eindgebruiker dient wel geregistreerd te zijn bij CertiQ en te beschikken over een Eherkenning-account (wanneer het eindgebruikersaccount met uw KvK-nummer geregistreerd is) of een DigiD account (wanneer het eindgebruikersaccount met uw BSN geregistreerd is).

Aan een eindgebruikersaccount zijn geen kosten verbonden.

Wilt u een eindgebruikersaccount aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur dit ingescand via e-mail naar servicedesk@certiq.nl.