myCertiQ

Producent (u bent eigenaar van een productie-installatie):

 • Uw installatie of een wijziging van uw installatie registreren?
  Wilt u als producent (of intermediair namens een producent) een nieuwe productie-installatie of een uitbreiding van een productie-installatie registreren? Klik dan op Installatie Registreren.
 • De registratie van uw installatie bekijken of uw inschrijving verlengen?
  Wilt u als producent de gegevens van uw inschrijving inzien (zoals bijvoorbeeld de status van uw registratie of meetwaarden) óf uw inschrijving verlengen? Klik dan op Inloggen myCertiQ.
  In de handleiding staat hoe u uw gegevens kunt opzoeken of kunt wijzigen. Handleidingen MyCertiQ).

Eindgebruiker (u koopt GvO's/CvO's in bij een handelaar):

 • Uw ingekochte GvO's/CvO's laten afboeken?
  Wilt u als eindgebruiker (of intermediair namens een eindgebruiker) een eindgebruikersaccount aanmaken, zodat uw handelaar hierop certificaten kan afboeken? Klik dan op Eindgebruikersaccount Registreren?
 • De afgeboekte GvO's/CvO's bekijken?
  Wilt u als eindgebruiker inzien welke afboekingen er op uw account gedaan zijn, zoals hoe de energie is opgewekt, waar, door welke productie-installatie en met welke energiebron? Klik dan op Inloggen myCertiQ. In de handleiding staat onder andere hoe u een Cancellation Statement in pdf kunt maken.

DigiD of eHerkenning vereist 
Inloggen op myCertiQ gaat via eHerkenning (zakelijke inschrijvingen, dat wil zeggen bekend met een KvK-nummer) óf DigiD (particuliere inschrijvingen, dat wil zeggen bekend met een BSN). Dit betekent dat respectievelijk uw juiste Kamer van Koophandel-nummer/BSN-nummer bij ons bekend moet zijn.
Bent u intermediair? Zorg dan dat u door de producent via een eHerkenning ketenmachtiging gemachtigd bent. Heeft u problemen met inloggen, neemt u dan contact op met de Servicedesk.

Voor eHerkenning gelden de volgende betrouwbaarheidsniveaus:
LET OP: bij ieder niveau hoort ook een dienst. Geef bij uw e-Herkenningsmakelaar aan met welke dienst u bij ons wilt inloggen. Per 1 juli 2021 wijzigt het betrouwbaarheidsniveau voor de dienst producenten en eindgebruikers. Zie hiervoor ons nieuwsbericht.

Rol

Betrouwbaarheidsniveau
(minimaal)

Dienst

Producer/Producent:
U bent eigenaar van een productie-installatie

EH1

Producenten en eindgebruikers

End User/Eindgebruiker (zie eindgebruiker):
Uw handelaar boekt certificaten op uw account af

EH1

Producenten en eindgebruikers

Trader/Handelaar (zie handelaar)

EH2+

Handelaar en netbeheerders

Grid Operator/Netbeheerder

EH2+

Handelaar en netbeheerders

Third Party/RVO

EH1

 

Inloggen
myCertiQ