Veelgestelde vragen
Documenten
Nieuws
Contact
News

Meerdere soorten fueltype certificaten kunnen ingezet worden voor een terugtrekverzoek en wijziging in gebruik GvO's voor terugtrekverzoeken

Vanaf release 4.64 kunnen meerdere soorten fueltype certificaten ingezet worden voor een terugtrekverzoek en buitenlandse GvO's kunnen niet meer gebruikt worden voor terugtrekverzoeken.

Indien CertiQ correcties krijgt op meetwaarden waarvoor al certificaten zijn uitgegeven en op de rekening van een handelaar staan, kan het gebeuren dat bij teveel uitgegeven certificaten er een terugtrekverzoek wordt aangemaakt. In het handelsportaal vindt de handelaar deze verzoeken in het menu “collections” en dan in het kopje “withdrawal requests”. Tot nu waren de vrijheidsgraden die handelaren hadden om een verzoek in te willigen soms te beperkt, waardoor niet alle verzoeken ingewilligd konden worden. Daarom heeft CertiQ deze beperkingen verminderd, maar blijven we wel zorgdragen voor een correcte uitvoering van wet- en regelgeving (en dus ook voor de informatie op het stroometiket).

De verruiming maakt het mogelijk om meerdere soorten fueltype certificaten te kunnen inzetten om een terugtrekverzoek in te willigen. MyCertiQ is hierop aangepast en zorgt er automatisch voor dat deze nieuwe regels worden toegepast als de handelaar een terugtrekverzoek uitvoert. Handelaren die een gedetailleerd overzicht van de regels rond terugtrekverzoeken willen kunnen dat zien in de handleiding van het handelsportaal van MyCertiQ.

Buitenlandse GvO's kunnen na deze release niet meer gebruikt worden voor terugtrekverzoeken. De teveel uitgegeven Nederlandse GvO's dienen met Nederlandse GvO's teruggetrokken te worden.

[Translate to NL:] Do you want to stay informed?