Veelgestelde vragen
Documenten
Nieuws
Contact
News

CertiQ verbetert inloggen met EHerkenning: identificatie met vestigingsnummer vervalt

Momenteel kunnen bedrijven inloggen in MyCertiQ met EHerkenning. In de inlogprocedure is het mogelijk te werken met een vestigingsnummer waarmee bepaald wordt welke vestigingsgegevens van een klant wel en niet getoond worden. Helaas ervaren we enige tijd dat deze functionaliteit niet naar tevredenheid werkt met inlogproblemen als gevolg.

Deelnemersovereenkomsten met CertiQ worden altijd op de KvK van de hoofdvestiging gesloten, daarom heeft CertiQ besloten het inlogproces op dit niveau in te richten waarmee de inlogproblemen verholpen zijn.

Voortaan kan een gemachtigde/medewerker* die zich kan identificeren met het KvK nummer in EHerkenning, de gegevens van alle vestigingen zien (indien van toepassing). Bij het inloggen laten we de informatie over een vestiging dus buiten beschouwing. Een gevolg hiervan is, dat een gemachtigde/medewerker* van een bedrijf de gegevens van alle vestigingen kan inzien én wijzigen.

Het is nog steeds mogelijk om met een vestigingsnummer in te loggen. Als een bedrijf meerdere vestigingen heeft, kan na het inloggen middels een keuzemenu-scherm de vestiging gekozen worden.

Met deze wijziging lossen we de inlogproblemen op ten koste van het feit dat iedere ingelogde medewerker van een klant nu alle data van alle vestigingen kan inzien én wijzigen.

Wij snappen dat dit wellicht qua mandaat en of autorisatie onprettig is, derhalve hopen wij op uw begrip om de beschreven inlogproblemen op te lossen.

 

* Dit is ook van toepassing voor een gemachtigde intermediair (ketenmachtiging).

[Translate to NL:] Do you want to stay informed?