Eindgebruiker

CertiQ biedt u de mogelijkheid direct inzicht te krijgen in de herkomst van elektriciteit door (kosteloos) een eindgebruikersaccount te openen. Hiermee speelt CertiQ in op een groeiende maatschappelijke behoefte aan meer transparantie over de bron van de energie die wordt verbruikt.

Nederlandse handelaren kunnen certificaten afboeken op uw eindgebruikersaccount door een unieke EAN-code te gebruiken die wordt uitgegeven door CertiQ tijdens registratie. Het afboeken van certificaten houdt in dat deze geclaimd worden ter onderbouwing van consumptie van elektriciteit. Wanneer er op een eindgebruikersaccount afgeboekt wordt is deze afboeking exclusief te claimen voor de consumptie van de eindgebruiker.

Een eindgebruiker kan inloggen via MyCertiQ en inzien welke afboekingen er gedaan zijn. Zo kan een eindgebruiker van de afgeboekte certificaten zien hoe de energie is opgewekt, waar, door welke productie-installatie en met welke energiebron. Volledig transparant dus.

Wilt u een eindgebruikersaccount aanvragen? Hiervoor moet u in het bezit zijn van eHerkenning niveau EH1 met een machtiging op de genoemde dienst. Ga vervolgens via de link onderaan deze pagina naar het aanvraagformulier, log in met eHerkenning, vul het digitale formulier volledig in en door op akkoord te klikken wordt het formulier digitaal ondertekend.

Bent u intermediair dan kunt u zich laten machtigingen met een ketenmachtiging.
Voor meer informatie of het inregelen van een ketenmachtiging kunt u contact opnemen met uw e-herkenning makelaar.

Bij een ketenmachtiging dient u in ieder geval aan te geven voor welke dienst, bij CertiQ, u gemachtigd wilt zijn.
De meest voorkomende dienst is: Zakelijke producent en eindgebruiker (hiermee kunt u o.a. namens producenten een registratie of aanmelding doen van hun gegeven en installatie of een eindgebruiker account aanmaken voor het afboeken van certificaten)
Onze overige diensten kunt u vinden onder www.certiq.nl/mycertiq/inloggen-mycertiq/

Het beleid met betrekking tot ketenmachtiging kan per makelaar verschillen. Wij kunnen niet garanderen dat elke makelaar een ketenmachtiging op al onze diensten ondersteunt.

Eindgebruikersaccount Registreren